Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie
Piata voluntara

Piata voluntara


Piata voluntara

Bazele Sistemului Monetar International au fost puse la Conferinta monetart si financiara de la Bretton Woods,din SUA in 1994.Conform acordului semnat cu acest prilej,principala moneda a sistemului monetar international este dolarul SUA.

Valuta este termenul economic care desemneaza moneda nationala utilizata in schimburile internationale.

Piata valutara este piata specializata in vanzari si cumparari de valute sau de alte devizi,locul unde se intalneste cererea cu oferta de valuta si se stabileste cursul de schimb al monedei nationale.

Cererea de valuta reprezinta cantitatea dintr-o valuta solicitata de catre agentii economici dintr-o tara intr-o perioada de timp,la un anumit nivel al cursului de schimb.

Oferta de valuta reprezinta stocul de valuta adus pe piata de agentii economici intr-o perioada de timp,la un anumit curs.Curs de schimb este pretul unei monede exprimate in alte monede

1 Piata bunurilor de consum

Piata bunurilor de consum si a serviciilor este o piata complexa in care bunurile de consum si serviciile sunt destinate consumului  final imediat sau ulterior.

Prin bunurile de consum se intelege bunurile economice cu evidenta corporala pe care consumatorii le achizitioneaza pentru folosul sau consumul personal.

exp:produse alimentare (lapte,paine)

produse nealimentare (imbracaminte,utilaje)

Servicii sunt bunuri economice cu existenta necorporala la care consumatorii apeleaza pentru satisfacerea unor nevoi personale.

exp: servicii de transport

servicii de intretinere

servicii de asistenta medicala

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.